Det eksplosive barn

Psykolog, og forfatter til bogen, Ross Greene henvender sig til forældre og andre betydningsfulde voksne for børn med ADHD, autisme, depression, ikke-verbale indlæringsvanskeligheder, adfærdsproblemer, osv.


Bogen giver forældre og omsorgspersoner en "step-by-step" beskrivelse af hvordan man kan bruge bogens præmisser til at løse problemer som forældre og børn oplever sammen.

Indhold


Den første del af bogen forklarer om den teoretiske baggrund, alt sammen forklaret på et letforståeligt sprog. Man følger samtidig to familier, og det vises hvordan man kan bruge bogen i praksis. Løbende gives der eksempler på alt lige fra "hvad skal man sige, og hvornår" til reelle historier med familier der har anvendt bogen i praksis.


Det eksplosive barn kan varmt anbefales til både forældre, omsorgspersoner samt fagpersoner, der ønsker at ændre blikket til "børn kan godt, hvis de ved hvordan" og "børn gør det bedste de kan".Kan man bruge bogen?


Det eksplosive barn anbefales, hvis I er i situationen, hvor I føler I har "prøvet alt", eller "han/hun vil jo ikke!".


Hovedpointen i denne tilgang er, at man tager én ting af gangen, og finder løsninger der er realistiske og som virker for både forældre og voksne.


Modsat til mange bøger, følger denne bog en meget klar fremgangsmåde, som virker indlysende, så snart man kommer i gang med at bruge "Plan B", som det hedder.Gratis skema


Ønskes mere viden om tilgangen eller bogen, kan det bl.a. læses her:

https://www.folkeskolen.dk/41388/det-eksplosive-barn


Med det tilhørende gratis skema (se nederst på siden), kan I lave HELT konkrete løsninger fra dag 1!
Bogen kan findes gennem Saxo HER, og den findes også som lydbog gennem Saxo Premium, som er en klart billigere (gratis) løsning.

Skemaet, som hører med til bogen kan hentes her.