GRATIS MATERIALE

Gratis e-bøger og lydbøger

På saxo.com kan man få Saxo Premium, der er gratis i 30 dage, hvor I kan nå at hente, lytte og læse alle de bøger I kan nå. Hvis I har en dag derhjemme, eller ofte er på farten, er nogle af bøgerne meget hurtigt læst. Alt kan hentes til smartphones og tablets.

De fleste af de bøger, som vi anbefaler herinde, kan findes på Saxo Premium.

I kan begynde via dette link.

Gratis piktogrammer og program

Piktogrammer og symbolsamlinger er gode til at få rutiner gjort visuelle for børn. De bruges meget ofte i skoleskemaer (dagsskema), eller ugeskemaer på klassen.

Samtidig kan man lave hele sin morgenrutine eller aftenrutine med symboler, der vil understøtte børnene visuelt. Det er ganske gratis, og der er guides til hvordan det anvendes.

 

Programmet kan hentes her:

Der er utallige gode råd at hente, både her på HjerneStorm, men også derude på nettet.

Det handler bare om at vide hvor man leder.

Der findes nemlig rigtig mange sider, der kommer med gode råd, alt lige fra hestenettet og Facebook til officielle sider fra "eksperter".

Herunder vedlægger vi links til en masse materiale, som er udarbejdet af professionelle, og som vi også anvender i vores arbejde dagligt.

Foldere fra Region Midtjylland Psykiatri

Disse foldere henvender sig direkte til forældre med konkrete råd til hvad forældre kan gøre, hvis deres børn har udfordringer som disse.

Hvis I selv har mistanke om en diagnose eller symptomer der peger i den retning, kan I forsøge jer med disse råd. Det kan også være, at PPR har antydet det.

ADHD informationsfoldere

ADHD-foreningen har udarbejdet to foldere til omsorgs- og kontaktpersoner til børn og unge med ADHD. De er inddelt i 25 råd, og det anbefales at man i samarbejde med de ansvarlige omkring barnet udvælger 3 råd, og arbejder intensivt med dem. Udvælg de 3 fokuspunkter, som giver mening.

Guide til forældre:

Guide til lærere og pædagoger:

Tilmeld dig HjerneStorms nyhedsbrev.

Få besked når der kommer nye anbefalinger eller opdateringer (ingen spam).

© 2020 - HjerneStorm.